Történetünk

 
 

Sziasztok, Jó napot kívánok mindenkinek!

Molnár Péternek hívnak, és a Chili Club Bóly színeiben feleségemmel Vikivel kézműves chili termékek előállításával foglalkozunk. A növények szeretetét, gondozását Molnár öregapám  plántálta belém, aki a Bólyi Termelő Szövetkezet főagronómusa volt.

“Hagyományos” paprika fajtákat már régebben is termelt a család, viszont a különleges chilikkel 2009 körül ismerkedtünk meg. Annyira elvarázsolt ez a világ, a chilik sokszínűsége, különleges ízei, hogy egy nagyon kedves hobbivá vált számunkra.  Évről évre egyre több és több  növényt nevelünk. 2018 nyarán 120 tő paprikával gazdálkodtunk, 2019 nyarára a terv: 250-300 tőke, 10 fajtából.  Sok fajtát termesztettünk már, de vannak kimondott favoritok. Szeretjük savanyúságban a Jalapenot, a bohócsapkát és a Cherry Bomb-ot (ami egy nagyobb szemű cseresznyepaprika). Szárítmányaink  Afrikai Madárszem chiliből és  Thai Dragon-ból készülnek. Szószainkhoz többfajta paprikát használunk. Különleges gyümölcsös ízük miatt nagyon megkedveltük a közép-dél amerikai vonalat, mint például a különböző színű Habanerókat és Scotch Bonnetteket. A Carolina Reaper, a Bhut Jolokia, a Fatalii, és a 7 Pod  inkább az ereje miatt kerül termesztésre.

Szószainkról: az egyik csoportba az édeskés-savanykás főzött szószok, a másik csoportba pedig a nyers darálékok tartoznak. Felhasználási területük nagyon sokrétű.  Főzött szószainkat inkább kész ételekhez ajánljuk, míg a nyersekkel  főzés során adhatunk ételeinkhez valami pluszt.

Nagyon szeretjük a gasztronómiát, ezért nem okozott problémát a  termelt chilik feldolgozása.       

Footer